Bouwbedrijf Nieuwenhuis & Bouma
Al bijna 65 jaar bekwaam in bouwen en verbouwen

In februari 1956 is het bedrijf begonnen als een 2 mans bedrijf bestaande uit de heren Andries Nieuwenhuis en Sip Bouma. Timmer en aannemingsbedrijf Nieuwenhuis en Bouma bv was geboren. De eerste werkzaamheden in die tijd bestonden uit het slijpen van schaatsen (f 0,75 cent per paar) en het herstellen van boerenwagens. Langzamerhand kwamen de klanten voor verbouwing, reparaties en onderhoud van en aan woningen. In 1959 werd de eerste nieuwbouwwoning getekend en gebouwd. Tot 1969 waren er 4 vaklieden in dienst wat uitgroeide tot 16 in de jaren 70. De werkzaamheden bestonden in die tijd vooral uit nieuwbouw van sociale woningen en particuliere woningbouw. Ook op het gebied van restauratie en de bouw van stallen en loodsen werd in die tijd al uitgevoerd. De heer Sip Bouma heeft het bedrijf als mede directeur in 1981 verlaten om van zij welverdiende pensioen te genieten.

Tot 1992 gebruikte het bedrijf de oude wagenmaker werkplaats in het centrum van Pingjum als haar vestiging. In 1992 heeft het bouwbedrijf een nieuw onderkomen kunnen realiseren op zo’n 300 meter buiten de bebouwde kom van het dorp Pingjum. De bedrijfsoppervlakte van dit complex bedraagt zo’n 4500 vierkante meter. De kantoren en werkplaats c.a. 500 vierkante meter.

De heer Andries Nieuwenhuis heeft tot 1991 de bedrijfsvoering geleid waarna de dagelijks leiding van bedrijf werd overgenomen door Sjoerd Nieuwenhuis. De feitelijke overname van Andries naar Sjoerd vond plaats in 1992. Sjoerd Nieuwenhuis heeft het bedrijf 31 jaar mogen besturen met enorm veel tevreden klanten. Dit is eigenlijk waar het bedrijf voor staat, kwaliteit en tevreden klanten.

Van af 1 Januari 2022 heeft Feike Brouwer het bedrijf overgenomen, en bestuurd het bedrijf onder haar originele naam: Bouwbedrijf Nieuwenhuis en Bouma B.V. Het bouwbedrijf telt op dit moment 12 medewerkers.